Productie  gestart

SHIE (Stichting Haags Industrieel erfgoed) en Eindeloos uitgevers zijn een nieuw samenwerkingsproject aangegaan voor het samenstellen en uitgeven van een nieuwe publicatie. In september 2017 zal dit boek worden gepresenteerd.

Aan het eind van de 19de eeuw neemt het spoorwegverkeer sterk toe en ook de steden groeien uit en de stations worden ingesloten in woonwijken. Hierdoor vormen ze een obstakel voor goede verbindingen over water en de weg. In Den Haag wordt dit opgelost door een nieuw station te bouwen met verhoogde perrons waarbij de treinrails op een hoge spoordijk komen te liggen waar het drukke stadsverkeer onderdoor kan.
In de publicatie zal de vernieuwing van het station HS rond 1890 centraal staan.
Er is aandacht voor het gebouwtype, de ornamentiek en symboliek, maar ook het reizen in die tijd komt aan de orde en de ligging van het complex in de Stationsbuurt. Dit geheel zal rijk worden geïllustreerd met historische foto’s en ander beeldmateriaal.

Speciale korting voor leden NVBS

Voor de korting (€ 29,50 i.p.v. € 35,- incl. verzendkosten binnen Nederland) kunt u zich hier aanmelden tot vrijdag 19 mei 2017.
Of bel 070 – 388 20 87.
Na het verschijnen van het boek ontvangt u een mail met de factuur. Na ontvangst van uw betaling wordt het boek gratis naar het door u opgegeven adres verzonden.