Eindeloos nieuws

19 augustus 2024

Festival de Betovering editie 2024

Het thema van het internationaal kunstfestival voor de jeugd – dat dit jaar voor de 25e keer wordt georganiseerd (!) – is De Geestigste Herfstvakantie. Een superleuk gegeven om (gezellige) griezelfiguren te kunnen maken voor deze festivaleditie.
We leggen nu de laatste hand aan de verschillende uitingen (affiche, folders, socials, animaties) zodat alles op tijd kan worden geproduceerd voor de start van het festival in de komende herfstvakantie.

Omslag Van water naar theater
23 april 2022

Boek Van water naar theater winnaar van Die Haghe Prijs

Samen met twee andere boeken is onze uitgave Van water naar theater, geschreven door Bert Alers, genomineerd voor de Die Haghe prijs 2020. De andere genomineerden zijn Nooit gebouwd Den Haag van Lex van Tilborg en Verzetsheldin met schilderkist. Het leven van Ru Par? van Wim Willems.
De keuze voor de genomineerden is gemaakt door een onafhankelijke jury. Voorzitter is gemeentearchivaris Ellen van der Waerden. De jury heeft uit dertig boeken die verschenen in een deel van 2018, heel 2019 en heel 2020 een keuze gemaakt voor een longlist van 9 boeken. De drie genomineerden zijn uit deze longlist geselecteerd.

Hollands Spoor omslag
27 september 2018

Boek Hollands Spoor genomineerd voor Die Haghe Prijs

Samen met twee andere boeken is de publicatie Hollands Spoor: een Koninklijk treinstation; kathedraal van de techniek van Koos Havelaar genomineerd voor de Die Haghe prijs 2018. De jury koos deze publicaties uit een longlist van 22 boeken over Den Haag en haar historie. De andere genomineerden zijn Ridder zonder vrees of blaam: het leven van George Maduro 1916-1945 van Kathleen Brandt-Carey en Diaconie van Jurjen Vis.
In de aanloop naar de prijstoekenning is aan de genomineerde auteurs gevraagd in een lezing het onderzoek voor het boek nader toe te lichten en een tip van de sluier op te lichten over de inhoud. Koos Havelaar houdt zijn verhaal op donderdag 18 oktober om 17.30 uur in de centrale Bibliotheek aan het Spui.

5 juni 2015

Gewonnen: European Design Award

We hebben een bronzen prijs gewonnen in de categorie Agenda’s (Voor Ando Graphic) van de European Design Awards. Het festival werd in Istanbul gevierd met een congres en daar hebben we veel inspiratie opgedaan voor het komende jaar! Bekijk de Ando agenda >

19 feb 2015

Geest in Gouda!

Van 17 februari tot en met 17 mei is in het Museum Gouda de expositie Uitgelezen te zien. Én ons boek ‘Geest van Papier’ is opgenomen in deze tentoonstelling!
De eerste drie zalen van de expositie zijn historisch van aard, in de vierde en laatste zaal gaat het om de toekomst van het boek.
Gastconservator Petra Luijkx (Museum Meermanno, Den Haag) is daarbij uitgegaan van de stelling dat de toekomst is aan het goed verzorgde/vormgegeven/uitgevoerde boek. Ze doet dat aan de hand van een dertigtal Best Verzorgde Boeken uit de jaren 2000 tot en met 2013. Wat een compliment dat ‘Geest van Papier’ daar bij hoort volgens de jury!

Appel affiche Volle maan
17 oktober 2013

Nominatie beste theateraffiche 2013

Op de Universiteit in Amsterdam zijn de prijzen uitgereikt voor het beste theateraffiche 2013. Ons affiche Volle Maan voor Toneelgroep de Appel behoort tot de tien genomineerde affiches!