Boektitel
Hollands Spoor – Een koninklijk treinstation

Opdrachtgever
SHIE (Stichting Haags Industrieel Erfgoed)

Auteur
Koos Havelaar

recente fotografie
Paul Lunenburg

ISBN 978-90-78824-04-6
Formaat 220 x 297 mm
gebonden boek, full colour, diverse papierformaten
Verschijningsdatum september 2017

 35,00Toevoegen aan winkelwagen

Koos Havelaar (SHIE) benaderde ons met de vraag of we samen een boek wilden maken, met als onderwerp station Hollands Spoor.
We werden enthousiast van zijn verhaal en de grote hoeveelheid prachtig beeldmateriaal dat beschikbaar was. Na onze eerder geslaagde samenwerking met SHIE voor het boek Nieuw in Oud, tekenden we ook deze keer voor het ontwerp en het uitgeven van het boek.
Na een inspirerend bezoek aan het station zijn we begonnen met schetsen en schaven. Dit resulteerde onder meer in de keuze voor een bijzonder lettertype voor de openingspagina’s van de hoofdstukken: de Oskar one.

Dit lettertype is in de traditie van de jaren ’20 ontworpen door Paul van der Laan, oorspronkelijk voor het gebouw ‘Duikers derde ambachtsschool’ in Den Haag. Voor de lopende tekst gebruikten we de Milo serif. Om de financiering rond te krijgen, werden sponsoren en fondsen benaderd en startten we een crowdfundings-actie. Met succes, zodat we het boek dat we voor ogen hadden ook echt konden maken. Mooie papiersoorten voor het binnenwerk: Lessebo design 1.3 white 115 g/m2 en Ibo One 60 g/m2, en een omslag voorzien van een laserstans. Drukkerij Tesink in Zutphen verzorgde de productie en nu – na een jaar hard werken – is het boek verkrijgbaar in de winkel en te bestellen in de webshop van eindeloos.