Brood. Daar zit wat in!

 29,50

Wie kent ze niet de Haagse bakkers Lensvelt Nicola, Hus of Paul C. Kaiser? De geschiedenis van deze firma’s begint in de periode dat het bakkersvak nog een ambacht was. Het is de bakkerij aan huis met een winkel en de molenaar, die de bakker van meel voorzag.

Publicatie Angelika Hasse
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wunderdinge | Angelika Hasse

 22,50
Wunderdinge toont een overzicht van het oeuvre van Angelika Hasse (Neunkirchen 1960). Zij groeit op in het Duitse Saarland. Na een voltooide studie grafische vormgeving aan de Fachhochschule Mainz, verhuist zij naar Den Haag. Daar maakt zij uiteindelijk, haar hart volgend, de overstap naar de vrije kunst.

Van water naar theater | 100 jaar De Regentes

 25,00

Jubileumboek ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van De Regentes. Bijzonder aan het boek is dat het een ‘draaiboek’ is. Het heeft namelijk 2 voorzijden; aan de ene kant de geschiedenis van het zwembad en – als je het boek draait – aan de andere kant de geschiedenis van het theater.

Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag

 35,00

In dit boek worden 12 markante voorbeelden van herbestemming industrieel erfgoed voor het voetlicht gebracht. De nieuwe functies van deze industriële gebouwen variëren van woningen, restaurants, evenementenlocatie tot bedrijfsverzamelgebouw.

Nieuw in Oud

 30,00

Herbestemming is in de afgelopen jaren in steeds bredere kring een aansprekend thema geworden. In dit boek worden 20 projecten in de Haagse regio beschreven.

Onder den vrijen hemel | Diederik Gerlach en Casper Postmaa

 22,50

‘Onder den vrijen hemel’ is het avontuur van Henk Gerlach (Nijmegen, 1920 – Den Haag, 1986) en zijn drie vrienden, die in mei 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog besluiten om Nederland te ontvluchten en zich aan te sluiten bij de geallieerden. Juist als zij denken het geluk aan hun zijde te hebben, verandert de reis in een drama.

Papier en Vuur | Uitgave Papier Biënnale 1998Out of stock

Papier op de Vlucht | Uitgave Papier Biënnale 2007

 59,95

Dit boek heeft het maar liefst vijf stofomslagen, waarin verschillende enveloppen met papierschatten verborgen zitten, papiermonsters gemaakt door de deelnemende kunstenaars van de Papier Biënnale.
Papier op de Vlucht werd genomineerd voor de European Design Awards 2007.

Out of stock

Puur Papier | Uitgave Papier Biënnale 2008

 120,00

Puur Papier is een speciale collectie van negen boekjes in een bedrukte honingraat kartonnen foedraal. De gekleurde omslagen zijn met speciale folies, pregen en andere bijzondere drukgangen geproduceerd. In een mapje zijn diverse handgemaakte papiermonsters geplakt.

Papier en water | Uitgave Papier Biënnale 2000

 59,95

Het omslag van het boek Papier en Water bestaat uit industrieel vilt, waarop normaal in een papierfabriek de natte pulp kan uitlekken. Al het papier van het binnenwerk is speciaal ontworpen en aangemaakt met een eigen watermerk, de ‘papiermeermin’. Van deze editie zijn nog slechts vier exemplaren beschikbaar.

Papier en Vuur | Uitgave Papier Biënnale 1998 omslagOut of stock

Papier en Vuur | Uitgave Papier Biënnale 1998

 59,95

Papier en Vuur heeft de ruwe uitstraling van onbewerkt sulfaatkarton, wat normaal onzichtbaar in elk omslag van een gebonden boek is verwerkt. Wanneer je het boek opent, zie je een miniem papiermonsterboekje, verborgen in een gat dat dwars door het catalogusdeel van het boek is gestanst.